Lidera Comunicació

El passat 31 de març va tenir lloc a Barcelona l’acte de celebració del 10è aniversari de la Barcelona Graduate School of Economics (BGSE) que va aconseguir reunir sis Premis Nobel d’Economia, entre els quals hi havia Bengt Holmström i Oliver Hart, els guardonats el passat any 2016. La jornada va comptar amb diverses personalitats destacades del món de l’economia i del sector empresarial, així com també de professionals i ex-alumnes que actualment es troben en el sector de la recerca econòmica.

La Barcelona GSE és una escola d’economia altament reconeguda internacionalment amb seu a Barcelona que cada any forma més de 200 estudiants de 50 països diferents. Va néixer l’any 2006 sota la direcció de l’economista Andreu Mas-Colell per convertir-se en un espai de recerca en el sector de l’economia i per ser un punt de referència en la formació i docència econòmiques. Actualment compta amb un Consell Científic format per 32 economistes de prestigi d’arreu del món dels quals 12 són Premis Nobel d’Economia i està dirigida per l’economista Teresa Garcia-Milà.

Per la difusió i èxit d’aquest esdeveniment, la BGSE ha confiat amb Lidera Comunicació, que s’ha encarregat d’organitzar la presència mediàtica de la jornada i també de coordinar els diferents mitjans.

Des del més de gener el grup Clade s’ha incorporat com a client de l’empresa igualadina Lidera Comunicació. Clade, el grup cooperatiu més important de Catalunya, està format per un conjunt d’empreses cooperatives de diferents sectors d’activitat que comparteixen uns valors i maneres de fer en l’àmbit de l’economia social. Les empreses que formen grup Clade són: Abacus, Blanquerna, Lavola, Suara, Comunitat Minera Olesana, Grup Som, Corma, Cooperativa Plana de Vic, Orquestra Simfònica del Vallès i Escola Sant Gervasi.

Lidera s’ocupa de la gestió integral de Grup Clade: des de la confecció del pla de comunicació a la gestió de xarxes socials passant per tasques de gabinet de premsa. A més, Lidera coordina la comissió de comunicació de Clade, un grup d’interès mutu que reuneix periòdicament els responsables de comunicació de les diferents empreses amb l’objectiu d’abordar de manera global la confecció del grup i de compartir coneixements i experiències en aquest àmbit.

Lidera Comunicació SL, va néixer l’any 2011 de la mà de l’enginyer industrial Oriol Solà i la periodista i filòloga Marina Llansana, i actualment formen part de l’equip les periodistes Gemma Moncho i Xènia Castillo i la comunicadora audiovisual Helena Aparisi. Lidera treballa per organitzacions i institucions d’arreu del país i per empreses del territori.

El dijous 9 de març l’Auditori de Girona acull la gala dels XIX Premis de la Música Catalana, els Premis Enderrock 2017. Lidera Comunicació s’encarrega per tercer any consecutiu de tots els aspectes de la comunicació de la gala: gestió d’entrevistes i directes, difusió de la informació i atenció als mitjans de comunicació.

L’edició d’enguany ha aixecat més expectació que mai i la gala comptarà amb més d’un centenar de professionals acreditats de més d’una quarantena de mitjans. La nova ubicació a l’Auditori de Girona, l’acurada posada en escena i el fet de mantenir la intriga dels guanyadors de la votació popular fins a la mateixa gala, han fet que nombrosos mitjans de comunicació no es volguessin perdre l’esdeveniment.

La gala de la Nit Enderrock s’emetrà en directe per diversos mitjans locals a través de la Xarxa de Comunicació Local. També es podrà seguir a El Punt Avui TV i el canal 159 de Movistar+. Al mateix temps, una desena dels principals diaris digitals i portals web també oferiran la cerimònia per streaming des de l’Auditori de Girona a partir de les 21 hores: Enderrock.cat, Vilaweb, El Món, Nació Digital, Adolescents.cat, i les edicions digitals de La Vanguardia, el diari Ara, Catalunya Ràdio i RAC1.

Més ràdio en directe

Una altra de les xifres que creix respecte a edicions anteriors, és la cobertura informativa en directe que en faran les principals emissores generalistes catalanes: Catalunya Ràdio, Rac1 iCat.cat i La Xarxa realitzaran programes en directe des de Girona.

L’Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio, dirigit per Roger de Gràcia, emetrà un espai especial de 4 a 7 de la tarda des del mateix Auditori de Girona. Inclourà actuacions en directe de Judit Neddermann i Ramon Mirabet i parlarà amb els personatges més destacats de la jornada. A partir de les 7 de la tarda, iCat.cat agafarà el relleu de la programació amb l’espai Independents, conduït per Josep Martín, que entrevistarà a Joan Miquel Oliver, Roba Estesa, Doctor Prats i Love of Lesbian, entre d’altres.

Per primera vegada RAC1 també desplaçarà el programa Islàndia als Premis. El periodista Albert Om i el seu equip s’instal·laran al hall de la Sala de Cambra de l’Auditori per fer una hora i mitja de directe dedicat als Premis de la Música Catalana amb un format de converses entre diferents protagonistes com Gay Mercader, Santi Balmes, Miqui Puig, Joan Miquel Oliver, Sisa, Quimi Portet, Francesc Burrull, Laura Simó i Núria Feliu, entre d’altres.

El centre de Girona també respirarà, com en anys anteriors, l’esperit musical dels Premis. El programa La Tarda de La Xarxa ubicarà el seu estudi mòbil a peu de carrer, davant dels estudis de FEM Girona, a la Rambla. Al llarg de les tres hores de ràdio (de 4 a 7 de la tarda) hi passaran protagonistes com l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, Francesc Burrull o Roba Estesa, entre d’altres, combinant entrevistes amb actuacions en directe.

Programació especial a la Xarxa i TV3

Un cop acabi la gala, a partir de les 23h, La Xarxa i TV Girona emetran un programa especial des del mateix Auditori de Girona per recollir les opinions dels guanyadors i dels principals protagonistes de la Nit Enderrock.

Enguany, per primera vegada, TV3 també reemetrà la gala íntegra dels XIX Premis de la Música Catalana amb una programació especial que s’ha previst per al proper dilluns 13, a partir de quarts d’onze de la nit, al canal 33.

Un any més Igualada ha viscut cinc dies intensos amb l’European Balloon Festival, el certamen que omple la ciutat de globus aerostàtics, festa i persones de totes les edats i procedències que vénen gaudir de la màgia i l’espectacularitat dels globus. Enguany, la repercussió del festival als mitjans de comunicació ha estat especialment intensa, tenint en compte el gran nombre d’impactes en mitjans de comunicació de referència a nivell internacional com The Guardian, National Geographic, The Economist, The Wall Street Journal, International Business Times, Financial Times, The Irish Times, The Telegraph o The Seattle Times. Unes repercussions de gran valor que marquen un salt qualitatiu en la difusió arreu del món d’aquest festival tan arrelat a Igualada.

Des de Lidera Comunicació, ens encarreguem de la comunicació de l’European Balloon Festival des de l’any 2012 i treballem per difondre aquest esdeveniment a nivell estatal i internacional.

El dijous 3 de març a partir de les 21 hores el Teatre Municipal de Girona acull la gala dels Premis Enderrock 2016 – XVIII Premis de la Música Catalana. Per segon any consecutiu, Lidera Comunicació s'ocupa de la comunicació de la gala, des de l'atenció als mitjans de comunicació fins a la difusió d'informació, gestió d'entrevistes, programes i directes.

La Nit Enderrock s'oferirà en directe a través de mig centener de mitjans de comunicació i s'hi han acreditat un centenar de periodistes i professionals dels mitjans per informar de la festa anual de la música catalana. Per tercer any consecutiu La Xarxa de Comunicació Local transmetrà la gala en directe a més d'una trentena de televisions locals catalanes a més d'El Punt Avui TV, que oferirà una programació especial en motiu dels Premis Enderrrock. A més, una dotzena mitjans digitals emetran la festa en streaming a través de les seves pàgines web. La web de la revista Enderrock www.enderrock.cat oferirà un minut a minut de la gala, i també es podrà seguir a través dels portals del diari Ara i d'El Punt Avui, Vilaweb, Nació Digital, Adolescents.cat, Catorze.cat, El Món, Directe.cat, Cugat.cat i el portal de l'Ajuntament de Girona, entre d'altres.

Els diversos canals i programes de Televisió de Catalunya i les emissores de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals també informaran de la gala amb connexions en directe i reportatges amb els principals artistes convidats.

Tarda de ràdio

La ràdio serà la gran protagonista de la tarda dels Premis Enderrock a Girona. La Rambla de La Llibertat tindrà un escenari del programa La Tribu de Catalunya Ràdio, que oferirà tres hores de directe (de 16 a 19 hores) amb entrevistes i actuacions relacionades amb els premis de la música catalana. Pels micròfons de Catalunya Ràdio i sota la batuta de Xavier Rosiñol hi passaran, entre altres, Animal, Joan Rovira o Blaumut. Per la seva banda, des de l’escenari ubicat a la plaça del Vi, la Xarxa emetrà el programa La Tarda de 16 a 19 hores. Per aquest espai que es difon a través de 31 emissores locals i compta amb la direcció de Laura Balcells, hi passaran a més de l’alcalde de Girona, Albert Ballesta i director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, artistes com Gemma Humet, Joan Rovira, Ebri Knight, Toni Solà, Blaumut, Els Pets i Els Catarres, entre altres.

Catifa vermella i pre-gala en directe per TV

A partir de les 19.30h, l’arribada a la catifa vermella dels artistes i dels convidats serà l'epicentre de la pre-gala dels Premis Enderrock 2016. L'escenari de la plaça del Vi es convertirà en avantsala amb les actuacions de Xarim Aresté i Trau, a més d'altres sorpreses. Els concerts seran transmesos per La Xarxa, amb realització de TV Girona, i passaran per plató alguns dels principals guardonats com Blaumut, Gemma Humet, Obeses o Els Pets.

Els dies 24 i 25 de febrer el recinte de l’Escorxador d’Igualada va acollir la segona edició de la fira tèxtil BSTIM, una fira que va néixer l’any 2015 amb l’objectiu d’impulsar la relocalització de la producció tèxtil. Enguany, ha estrenat novetats com el Fresh Fashion i ha aconseguit consolidar-se com una fira europea de referència en la producció de fabricació tèxtil de proximitat. Lidera Comunicació, per segon any consecutiu, s’ha ocupat de la comunicació de la fira en tasques de relació amb els mitjans de comunicació i difusió de l’esdeveniment a nivell comarcal, nacional, estatal i internacional. En aquesta segona edició, s’ha aconseguit una bona presència als mitjans de comunicació, tant generalistes –en les seves secció d’economia— com especialitzats en tèxtil i moda. Entre d’altres, se n’han fer ressò el suplement “Els diners” del TN vespre de TV3, la secció d’economia de La Vanguardia, els informatius de Catalunya Ràdio, agències de comunicació a nivell nacional i estatal com l’Agència Catalana de Notícies o l’agència Efe i un ampli ventall de mitjans de comunicació comarcals. En els mitjans de referència del sector del tèxtil i la moda , BSTIM va comptar amb la presència de mitjans tan importants com Ediciones Sibila –editora de revistes com Punto Moda—, Pinkermoda o Modaes. A nivell internacional, BSTIM també s’ha fet ressò en mitjans especialitzats com Knitting Insdustry.